Att starta butiksloppis

http://levrikare.se/z8037/5771 Reglerna för att sälja på loppis och starta egen butik skiljer sig. Dessa regler gäller för loppis och skatt:

  • Upp till 50 000 kronor får privatpersoner göra i vinst när de säljer sina egna saker, per år
  • Tillverkar du egna saker ska du skatta på vinsten men behöver inte betala moms
  • Om saker köps in i syfte att sälja vidare dem bedrivs näringsverksamhet och det ska då betalas skatt på vinsten från första kronan
  • Den som säljer svamp och vilda bär får sälja för upp till 12 500 kronor skattefritt

enter Att gå från att sälja dina egna prylar på loppis till steget att öppna egen butiksloppis kan vara en stor skillnad. I början är det mycket som måste införskaffas, inte bara en lokal och och produkterna som ska säljas utan även kassaregister. Idag säger reglerna att det måste finnas certifierade kassaregister eller system när handel drivs. Kunden måste kunna få ett kvitto och köpet ska registreras för redovisning och kontroll.

forex learn bangla När det kommer till att driva butiksloppis så är bokföring otroligt viktigt. Om du köper i avsikt att sälja vidare ska du alltid be om kvitto, även om kvittot är handskrivet så räcker det så länge den innehåller all väsentlig information som krävs av Bokföringslagen. Det ska bland annat stå datum, klockslag, adress till butiken, vara som sålts och pris. Att sköta bokföringen är a och o för att kunna sköta sin butik, men eftersom det finns många regler att förhålla sig till kan man skaffa professionell hjälp. Vi valde att anlita en redovisningskonsult så att bokföringen blir gjord korrekt. Det kan vara svårt att hitta en som man litar på så vi valde att låta offertrevisor.se hjälpa oss.

http://boersenalltag.de/boe/3514 Utöver bokföring och alla regler är det viktigt att marknadsföra sin butik. Hur vet annars kunderna att den finns? Använd sociala medier för att nå ut till målgruppen, det finns bland annat annonsering på Facebook och Google AdWords att använda sig av.

Leave a Reply

click Your email address will not be published. Required fields are marked *

pinocchio binary options trading strategy

http://www.schmitt-haensler.com/boq/625

http://tommiliving.com/9030/1815

follow url

source site